Monday, October 6, 2014

[IMCY ACTIVITY REPORT] Deko Maki Sushi Workshop #4

 
 
IMCYは、10月3日に、昨年から引き続き4回目となるデコ巻き寿司ワークショップを開催しました。今回は西地区センターの調理室をお借りしての開催となりました。(この活動は「にこまち助成金」の交付を受けています。) 今回もたくさんのご応募があり、多くの方々に興味を持っていただけたことを、とても嬉しく思います。
今回は基本の花を作りました。ピンクの花びらはおぼろで着色し、中心はスティックチーズ、野沢菜で緑を添えたデザインです。
ほとんどの方がデコ巻き初挑戦にもかかわらず、皆さんとても素敵に仕上げられていました。
 
先生には、これからの時期に使える、ジャク・オー・ランタンの作り方も教えていただきました。着色にはなんと、子供向けのレトルトカレーを使用。かわいくて、おいしいお寿司は、子供にうけること間違いなし!ですね。
 
保育スタッフの皆さんの協力もあり、ママたちは同じテーブルの方々と交流しながら、とてもにぎやかに、楽しい時間を過ごすことができました。


 
参加して下さった皆さん、保育スタッフ、IMCYのボランティアスタッフに心から感謝いたします。



 

IMCY held the 4th Deko Maki Workshop on 3rd October. The venue was a cooking room in Nishi-ward Chiku Center. (This activity was supported by Nikomachi subsidy,.)

We had a lot of applications to the workshop this time, so we were very happy to know that many mothers were interested in our activity.
 
This time, we made flower-shaped sushi. It's a basic design and easy to make. We used Oboro, fish meat flakes colored pink, for petals and stick type cheese for the center part. We also put green Nozawana pickles between the petals.
 
Most of the participants were beginner, but they made lovely Deko Maki. 
 
The instructor also taught us how to make a Jack-o'-Lantern shaped sushi, which we could cook for Halloween Party. To color rice like a pumpkin, she used curry in a retort pouch. I think that lovely, tasty sushi must make kids happy.
 
Thanks to support by baby-sitters, mothers could spend wonderful time as they talked each other.
 
I appreciate all the participants, baby-sitters and IMCY volunteer staff. Thank you so much!
 


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